Onze visie

Een goede relatie tussen baas en hond begint met wederzijds respect. Bij Dogs2School staat naast het positief trainen het welzijn van de hond centraal. Dit houdt in dat er bij ons op een hondsvriendelijke manier, zonder druk of dwang getraind wordt. De methode waarmee wij werken dient aan een aantal voorwaarden te voldoen:

• Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag zoveel mogelijk genegeerd.
  • Gewenst gedrag wordt beloond.
  • De oefeningen moeten voor de meeste eigenaren makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen moeten voor de meeste honden makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen mogen geen angst en/of agressie opwekken.
  • De oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd.
  • De oefeningen worden aan de baas en de hond aangepast.

Verder wordt er veel aandacht besteed aan het leren begrijpen en “lezen” van uw hond. Hierbij wordt er gelet op de lichaamstaal van uw hond, maar ook op die van uzelf. Het allerbelangrijkste doel van Dogs2School is het ontwikkelen van een goede baas – hond relatie, zodat u beide plezier aan elkaar zult beleven.

Daarbij staat persoonlijke aandacht en begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent dat er maximaal 5 cursisten in een groep zitten. Doordat de groepen klein zijn kunnen we de aandacht en begeleiding bieden waar u recht op heeft.

Dogs2School heeft zijn trainingslocatie in Nijmegen.